Με εξαιρετική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 6ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα Του Αποστόλου Παύλου». Περισσότεροι από 250 αθλητές τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα που διεξάγεται κάθε χρόνο, σε ανάμνηση της διέλευσης του Αποστόλου Παύλου από τη Βόρεια Πιερία.

Ο αγώνας, o οποίος διεξήχθη το απόγευμα του Σάββατου 18 Ιουνίου 2022, διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων «ΖΕΥΣ», τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

Ειδικότερα, άτομα όλων των ηλικιών απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες του εξωτερικού, άτομα με ειδικές ικανότητες, βρέθηκαν στην αφετηρία, στο Μνημείο Διελεύσεως του Αποστόλου Παύλου και διανύοντας μία απόσταση 9.700 μ. τερμάτισαν στην Αρχαία Πύδνα, πλησίον της Βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο παρουσία του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού Αναστάσιου Μανώλα και της Πρόεδρου του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» Ράνιας Σαλαμάντη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα συμμετείχε ο Βασίλης Σταμουλάκης προερχόμενος από το Αθλητικό Σωματείο Τυφλών Ήφαιστος συνοδευμένος από την αθλήτρια Νατάσα Πατιράκη οι οποίοι και τιμήθηκαν για την συμμετοχή τους από τον Σεβασμιώτατο και τον Δήμαρχο αντίστοιχα. Άξια αναφοράς είναι και η συμμετοχή της Ελευθερίας Ναβροζίδου η οποία έλαβε μέρος στον αγώνα με αναπηρικό αμαξίδιο και τιμήθηκε από την διοργάνωση. Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη όλων όσων έφυγαν από τη ζωή και συμμετείχαν είτε ως αθλητές είτε ως εθελοντές σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος: « Ζωντανά τεκμήρια της παρουσίας του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία»
Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες και τους κατοίκους ανέφερε:

« Στην Πιερία βρίσκονται πολλά και «ζωντανά» τεκμήρια της Παρουσίας του Αποστόλου Παύλου. Η διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνδυασμό πάντα με την λατρευτική και λειτουργική ζωή, δίνει προστιθέμενη αξία στην Πιερία από κάθε πλευρά, πρωτίστως θρησκευτικής πίστης και έπειτα ιστορική και τουριστική.

Καλωσορίζουμε όλους τούς δρομείς – αθλητές και μη αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σας ευχαριστούμε που τιμήσατε το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός λαϊκού και μαζικού χαρακτήρα της Βόρειας Πιερίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλα με κάθε τρόπο στην επιτυχία της σημερινής διοργάνωσης.

Καλώς ήρθατε και καλό τερματισμό».

«Εκδήλωση – θεσμός για την περιοχή»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού σημείωσε:

«Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου», αποτελεί πλέον θεσμό και πόλο έλξης αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι ένα σημαντικό γεγονός για εμάς και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αναβάθμισής του. Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την συνεργασία αλλά και τον κάθε ένα ξεχωριστά που συνέβαλε στην σημερινή οργανωτική επιτυχία».

Η Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» Ράνια Σαλαμάντη αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές έκανε λόγο για μαζική συμμετοχή των μελών του Συλλόγου ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Σύλλογος μας είχε και έχει επίκεντρο τον λαϊκό Μαζικό Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση αυτή, θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους ».

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Ν. Πιερίας Άννα Μάνη Παπαδημητρίου και η τμηματάρχης Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Έφη Δουλγκέρη, παραβρέθηκαν επίσης αντιδήμαρχοι, πρόεδροι κοινοτήτων και τοπικοί σύμβουλοι.

Κύρια συστατικά της επιτυχίας του αγώνα ήταν η συνδρομή των δεκάδων εθελοντών, η ένθερμη υποδοχή των κατοίκων των δύο κοινοτήτων που ενθάρρυναν τους δρομείς να συνεχίσουν και να τερματίσουν. Από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού δεν έλειψαν οι μουσικοί σταθμοί, το θερμό χειροκρότημα και οι επευφημίες σε όλη τη διαδρομή.

Για την ιστορία οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες γενικής κατάταξης, αναδείχθηκαν:

• Σουλιώτου Αλεξάνδρα με χρόνο 45.17 – ΑΠΣ Δρομέων ΖΕΥΣ Πιερίας

• Αμβροσιάδου Όλγα με χρόνο 49.21 – ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ

• Σαρηγιαννίδου Ευγενία με χρόνο 51.08 – Ανεξάρτητη

Στους Άνδρες

• Γραμμένος Κωνσταντίνος με χρόνο 34.19 – Ανεξάρτητος

• Μηνάς Πέτρος με χρόνο 36.15 – Σύλλογος Δρομέων Βέροιας – Minas Coaching team

• Todor Anchev με χρόνο 36.21 – AK 7 MI NOEMVRI Gevgelija

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.