Κάθε άλλο παρά μάσησε τα λόγια του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρος Χρυσόστομος σχολιάζονται τα όσα ακούγονται για κινήσεις και τακτικές για την διαδοχή του από συνοδικούς αλλά και για την κατάσταση της υγείας του.

Μιλώντας το πρωί στην κρατική τηλεόραση επισήμανε παραδέχθηκε πως κάποιοι «αδελφοί» περιμένουν να πεθάνει για να πάρουν προαγωγή, κάτι όπως είπε που τους το τόνισε έξω από τα δόντια στην τελευταία συνεδρία της Ιεράς συνόδου.

Όσο αφορά την μάχη του με τον καρκίνο, ο Μακαριότατος είπε χαρακτηριστικά πως ο καρκίνος κάνει τη δουλειά του και εκείνος την δική του. Παραδέχθηκε όμως πως ζήτησε από τον Μητροπολίτη Πάφου, εάν διαπιστώσει πως σε κάποιο σημείο το μυαλό του σταμάτησε να δουλεύει να του το πει για να αποχωρήσει.

Ενδεικτικά ο προκαθήμενος της Εκκλησίάς της Κύπρου ανέφερε:

Για την υγεία του:

Το παλεύω. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι υγιής. Έχω τα προβλήματα μου. Είμαι όμως στο σημείο που λέω άσε τον καρκίνο να κάνει τη δουλειά του και εγώ τη δουλειά μου.

Είμαι σε στενή επαφή με τον γιατρό μου.

Έχω κατά νου πως αφού έχω γεννηθεί, το πιο σίγουρο πράγμα στον κόσμο είναι ο θάνατος. Από νεαρός έχω εξοικειωθεί με το θάνατο. Ο πατέρας μου έφυγε σε ηλικία 36 ετών. Έχασα και ένα αδελφάκι τριών ετών.

Ο θεός ς μου χάρισε πολλά χρόνια.

Εγώ είμαι ευχαριστημένος για τί μου επέτρεψε ο θεός να κάνω τις τομές που ήθελα να κάνω στην εκκλησία τις έκανα.

Για τα σενάρια διαδοχής και τα όσα είπε σε κάποιους συνοδικούς:

Έχετε ένα αδελφό άρρωστο, και εσείς περιμένετε να πεθάνει για να πάρει προαγωγή. Δεν ντρέπεστε. Επιτέλους σταματάτε. Έρχονται και μου τα λένε. Ότι ξεκίνησαν πι προεκλογικές καταστάσεις. Αυτό δεν είναι εκ μέρους τους φρόνιμο.

Μάλιστα αυτό έγινε και πριν τρία χρόνια μόλις έκανα εγχείρηση. Πήγαιναν στο γιατρό και τον ρωτούσαν πότε «φεύγω». Όχι πότε θεραπεύομαι. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Αυτούς ο θεός δεν θα επιτρέψει ποτέ να προαχθούν.

Προχθές με είχαν θυμώσει τόσο πολύ που τους τα είπα έξω από τα δόντια.

Πες μου πότε να φύγω…

Έχω πει στον Μητροπολίτη Πάφου που είναι τοποτηρητής, εάν αντιληφθείς ότι έχασα το μυαλό μου και δεν μπορώ να σκεφτώ να έρθεις να μου πεις να παραιτηθώ. Εάν πάθω κάτι και δεν το καταλάβω να έρθεις να μου το πεις και θα σε ακούσω. Όσο το μυαλό κάποιου είναι καλό δεν παίζει τόσο ρόλο αν δεν κινούνται τα πόδια και τα χέρια.

Αν το μυαλό δεν δουλεύει τότε πρέπει να φεύγει.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.