ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ: Γράφει ο Βαγγέλης Μπουγιώτης Μητρόπολη Αργολίδος - Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράκληση και τα εγκώμια στην Θεοτόκο επί της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον προσκυνηματικό ναό του Αγίου Νεκταρίου στη πόλη του Ναυπλίου, την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018.

Τις Ιερές ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης , ενώ χαρακτηριστικής ακουστικής μελωδίας ήταν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο που ψάλλονται με επτανησιακό χρώμα, από τους ψάλτες του ναού και την χορωδία από γυναίκες της περιοχής.

Κατά την διάρκεια των εγκωμίων και την ώρα που ο Ιερέας ψάλλει το “έραναν τον τάφο” , μικρά παιδιά έραναν την εικόνα της Παναγίας λουλούδια.

Μετά το πέρας των εγκωμίων πιστοί περιέφεραν τον επιτάφιο της Παναγίας σε όλη την περιοχή των Εργατικών κατοικιών προς ευλογία των κατοίκων.

Κατά την διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου και άνδρες αλλά και γυναίκες μετέφεραν το σώμα της Παναγίας, ένα έθιμο που γίνεται στα Επτάνησα και που αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο Ναό την προπαραμονή της εορτής.

Διαβάστε παρακάτω τα άρθρα Κοίμηση της Θεοτόκου: Ο Επιτάφιος Θρήνος της Παναγίας

Παναγία – Κοίμηση της Θεοτόκου: Εγκύκλιος από Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομο.

Παναγία – Κοίμηση της Θεοτόκου: Μήνυμα από Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Τελευταία Παράκληση στην Παναγία στην ιστορική Ζουμπάτα Αχαΐας (ΦΩΤΟ).

Παναγία

Παναγία

Παναγία

Παναγία

Παναγία

Παναγία

Παναγία

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.