ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Περήφανα παρέλασαν τα παιδιά των Εκπαιδευτήριων της Ι.Μ. Πειραιώς για την Επέτειο του «ΟΧΙ».

Με κάθε επισημότητα και με την λαμπρότητα που αρμόζει στην σημερινή ημέρα, τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.

Στις 11:30 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στην πανηγυρική Δοξολογία που τελέστηκε για την Εθνική μας Εορτή, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλεως.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων, ενώπιων του ηρώου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον πεζόδρομο Δραγάτση παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πειραιά και κατάθεση στεφάνων.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλεως στην οποία, για ακόμη μία φορά, ξεχώρισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, όπου παρέλασαν αντιπροσωπείες από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του σχολείου (Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο). Τα παιδιά, παρελαύνοντας με άψογο βηματισμό, με καμάρι και με υπερηφάνεια για τους ‘Ηρωες του Έπους του 1940, τίμησαν με αυτό τον τρόπο την μνήμη τους, ευχαριστώντας τους για όσα πρόσφεραν στην πατρίδα μας.

Διαβάστε όλα τα νέα από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.