Αναφέρει ο Εθνικός Κήρυξ:

Ο κ. Γεώργιος Βουρβούλιας, πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών, έχει επιδοθεί σε παρασκηνιακή εκστρατεία για να εκλεγεί Μητροπολίτης Σικάγου, ο Επίσκοπος Μωκησού κ. Δημήτριος, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σικάγου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βουρβούλιας είναι εκείνος ο οποίος, όπως απεκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυξ», έλαβε το ποσό των 900.000 χιλιάδων δολαρίων για έξοδα μετακινήσεων, κατά τα δέκα έτη που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών όντας εθελοντής.

Με απόρρητο e-mail που έστειλε σε γνωστούς του σε κοινότητες στο Σικάγο και σε αξιωματούχους της Αρχιεπισκοπής με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2017, το οποίο έχει περιέλθει στη διάθεση του «Ε.Κ.», τους συστήνει να «βομβαρδίσουν» με επιστολές τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο και τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ζητώντας να εκλέξουν τον Επίσκοπο Μωκησού κ. Δημήτριο, με τον οποίον συνδέεται με στενή φιλία και γνωριμία, σε Μητροπολίτη Σικάγου.

Ο κ. Βουρβούλιας έγραψε ανάμεσα στα άλλα πως «πολλοί από εσάς γνωρίζετε ότι υπάρχει τώρα ένα παράθυρο ευκαιρίας για την πιθανότητα του δικού μας Επισκόπου Μωκησού Δημητρίου, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο των Υποψηφίων να αντικαταστήσει τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβο».

Σε άλλο σημείο γράφει πως «χρειάζονται πολλές επιστολές να στέλνονται συνεχώς 1 με 2 την ημέρα σε κάθε Μητροπολίτη και στον Αρχιεπίσκοπο για τουλάχιστο τρεις εβδομάδες». Τους προτρέπει μάλιστα να κρατούν λογαριασμό πόσες επιστολές στέλνουν «ώστε να ξέρουμε την επιρροή τους».

Τονίζει ότι «είναι σπουδαίο να κάνετε προσωπική την επιστολή σας. Εάν έχετε ερωτήσεις σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου στο e-mail ή στο τηλέφωνο μου» και αναγράφει τον τηλεφωνικό του αριθμό.

Παραθέτει τη διεύθυνση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Φανάρι, καθώς και το e-mail του διακόνου Νήφωνα, ο οποίος κατάγεται από το Σικάγο και υπηρετεί τώρα στο Φανάρι, καθώς επίσης τη διεύθυνση της Επαρχιακής Συνόδου στην Αρχιεπισκοπή στη Νέα Υόρκη και επίσης το e-mail.

Ο κ. Βουρβούλιας ζητά όπως το e-mail του να παραμείνει απόρρητο διότι η αποστολή των επιστολών θα χάσει την αξία της εάν φανερωθεί ότι υπάρχει κάποια δική του ανάμειξη.

Τονίζει μετ’ επιτάσεως πως «οι επιστολές πρέπει να σταλούν σε όλους τους Μητροπολίτες της Αμερικής με κάθε τρόπο, με φαξ, με e-mail, με το ταχυδρομείο».

Επίσης, ο κ. Βουρβούλιας υποδεικνύει πως «το περιεχόμενο της επιστολής πρέπει να είναι εγκάρδιο και να εξηγεί την υπηρεσία του Επισκόπου Δημητρίου στην κοινότητά σας, πόσο αναπτύχθηκε, πως την ποίμανε με την ευχή του αείμνηστου Μητροπολίτη Ιακώβου, όσα έχει κάνει για σας προσωπικά και την κοινότητά σας».

Τους υποδεικνύει ακόμα να γράψουν «για τις θαυμάσιες διακονίες που ο Επίσκοπος Δημήτριος έχει καθιερώσει και συμβάλλει σ’ αυτές, τις επισκέψεις του στην κοινότητά σας για λειτουργικούς και κοινωνικούς λόγους, για τη νεολαία. Για το πώς έχει αντιπροσωπεύσει προσωπικώς την Μητρόπολη και το σπουδαιότερο πως ως πρωτοσύγκελος ήταν αγαπητός και σεβαστός από την κοινότητά σας».

Ακόμα, τους λέει να διαδώσουν αυτές τις οδηγίες, αφαιρώντας το όνομά του, και τονίζει «μιλούμε ότι πρέπει να σταλούν επιστολές από όλους», ενώ τους λέει να εξαιρέσουν τον ιερέα τους από την αποστολή επιστολής διότι, όπως γράφει, «θα βρεθεί (ο ιερεύς) σε δύσκολη θέση».

Ο κ. Βουρβούλιας κλείνει μάλιστα την επιστολή του με την κατακλείδα «υμέτερος εις την Υπηρεσία Του», εννοώντας στην υπηρεσία του Χριστού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.