Περαστικός έξω από μια εκκλησία εδώ της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.... κλειδαμπαρωμένη!!!!!

Και όμως …!!! Κάτι με κάλεσε κοντά εκεί στην εξώπορτα…και καθώς πλησίαζα “Τον Νυμφώνα βλέπω” και κοντοστάθηκα…!!!Βούρκωσα και η σκέψη μου χάθηκε μέσα στο θλιμμένο βλέμμα του……
Όσο και αν μας πλήγωσαν, όσο και αν μας απογοήτευσαν…. όσο και αν τελικά “μείναμε έξω του Νυμφώνος” …. Μέσα σε όλη αυτή την δίνη που μας έχει μαυρίσει την καρδιά και την ψυχή… “Ιδού ο Νυμφίος” είναι εκεί έξω από την πόρτα του ναού και μας περιμένει όλους!!!
Μόνος όπως και τότε ….!!!!Μόνος απέναντι στους γραμματείς και Φαρισαίους…
Και ναι!!!!
Όπως και στο σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα ακούσαμε από το ράδιο η την τηλεόραση , αυτή η καταγγελτική ομιλία του Ιησού προς τους ιερείς και τους άρχοντες της εποχής,μια ομιλία που τον οδήγησε στον σταυρικό του θάνατο λίγες μέρες μετά:

“Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν εμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν”.
” Αλίμονό σας” κραυγάζει ο Ναζωραίος και όλοι αναρωτιούμαστε για ποιον τα λέει!!!!
Ας ανοίξουμε διάλογο με τον εαυτό μας ,ας ψάξουμε βαθιά μέσα στην ψυχή μας και ίσως ανακαλύψουμε ότι ήμαστε ένας από εκείνους που ο Ιησούς αναφωνεί “ουαί”.
Και ξαφνικά …
όταν ασπάστηκα τα δεμένα χέρια του,ήχησε στα αφτιά μου O μελωδικότερος ύμνος της Ορθοδοξίας :«Ω γλυκύ μου έαρ» το μοιρολόι της Παναγίας και η έκφραση του πόνου της πέρασε μπρος στα μάτια μου, για την μοναξιά του “Υιού” της. «Πώς πάθος κατεδέξω;» από
έναν “ιό” που ως σύγχρονος “Ιούδας” τον προδίδει και τον οδηγηθεί στον Γολγοθά και εμείς… μένουμε απλά ως “τηλεθεατές” στην πορεία προς το εκούσιο Πάθος του…
Και όμως Η ανυπέρβλητη αγάπη του Θεού δεν έχει όρια,δεν έχει σύνορα… όλα τα ξεχνά και μας καλεί κοντά του, δίνοντας μας πνευματική δύναμη να ακολουθήσουμε μαζί του στον Γολγοθά και να σύρουμε τον Σταυρό αυτής της δοκιμασίας.
Μέσα στο λυγμό της λύπης μας , ψιθυρίζει το είναι μας «τί ἀνταποδώσωμεν τῷ Κυρίω περὶ πάντων ὧν ἀνταπέδωκεν ἡμῖν»; Ας προσπαθήσουμε να τον μιμηθούμε ανάλογα με το μέτρο της πίστεως και της αγάπης που έχουμε μέσα μας!!!

Πηγή: potamoula

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.