Ψήφισε «ναι» και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Με ευρεία πλειοψηφία 176 ψήφων πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Όχι ψήφισαν 76, δύο επέλεξαν παρών ενώ υπήρξαν 46 αποχές.

Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός περιχαρής δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Στόχος επετεύχθη, πάμε παρακάτω». Σε ερώτηση για την ομιλία Σαμαρά, απάντησε: «Αφού είπαμε, ότι ο καθένας έχει την άποψή του.

Έτσι η Ελλάδα γίνεται πλέον η πρώτη ορθόδοξη χώρα που επιτρέπει τον γάμο των ομοφύλων, σύμφωνα με τους New York Times.

Ομόφυλα ζευγάρια: Μόνο ο Παύλος Πολάκης δεν ψήφισε από τον ΣΥΡΙΖΑ -Τι θα κάνει ο Κασσελάκης

Νωρίτερα, o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει ότι με το νομοσχέδιο και την ψήφισή του, «αποδίδεται δικαιοσύνη στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου».

Στον αντίποδα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε εξαπολύσει πυρά κατά του νομοσχεδίου, δηλώνοντας ότι είναι επικίνδυνο, δεν είναι υποχρεωτικό και δεν έπρεπε να το φέρει η παράταξη της ΝΔ και ότι θα το καταψηφίσει

Όσο διεξάγονταν η συζήτηση, στα θεωρεία της Βουλής παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και ο Γ. Καπουτζίδης, ο Φ. Σεργουλόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Αλλά και εκτός Βουλής ήταν παρατεταγμένοι υπέρμαχοι αλλά και επικριτές του, εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλά και θρησκευόμενοι που κρατούσαν σταυρούς και εικόνες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.