Το Άγιο Πνεύμα είναι η Θεία δύναμη που βρίσκεται σε ενέργεια και είναι ένα από τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας, ομοούσιο με τον Πατέρα και τον Υιό.

Πεντηκοστή: Τι γιορτάζουμε του Αγίου Πνεύματος;

Πρόκειται για τη δύναμη που ενέπνευσε τους προφήτες να προφητεύσουν τη γέννηση του Χριστού και τα Πάθη του. Στη Βάπτιση του Χριστού εμφανίζεται με τη μορφή περιστεριού και στην

Πεντηκοστή ως μία φλόγα που εμπνέει τους μαθητές του Χριστού να μιλούν διάφορες γλώσσες.

Ο Θεός χρησιμοποίησε το πνεύμα Του για να δημιουργήσει το σύμπαν, για να γραφτεί η Βίβλος και για τα θαύματα που έχουν γίνει. Ο Θεός στέλνει το πνεύμα Του διοχετεύοντας ενέργεια οπουδήποτε θέλει προκειμένου να επιτελέσει το θέλημά Του.

Η απεικόνιση του Αγίου Πνεύματος επιτρέπεται μόνο ως περιστέρι στην απεικόνιση των Θεοφανείων και ως πύρινη γλώσσα στην απεικόνιση της Πεντηκοστής.

Το Άγιο Πνεύμα κατέβηκε από τους ουρανούς ημέρα Κυριακή, όμως η ημέρα αυτή είναι η γιορτή της Πεντηκοστής, οπότε το Άγιο Πνεύμα εορτάζεται ξεχωριστά ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή και είναι αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες και εργαζόμενους γραφείου.

Στη Λευκάδα, νησί των ποιητών και των λογίων, στο μοναστήρι της Φανερωμένης συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για το πανηγύρι.

Στη Σίφνο αναβιώνει η επικοινωνία του δικτύου των αρχαίων πύργων και ακροπόλεων της Σίφνου μέσω καπνού και κατόπτρων.

Στο Δρέπανο Κοζάνης στήνεται μια εμποροπανήγυρη στον Ναό Αγίας Τριάδος και στα Κομνηνά Εορδαίας, η γιορτή σηματοδοτεί την αρχή των πολιτιστικών του Ποντιακού Συλλόγου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.