Η Πεντηκοστή, η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελέημων χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Στη συνέχεια μετά την ευλόγηση των άρτων, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα τόνισε την σημασία της ημέρας της Πεντηκοστής, η οποία θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας, και επεσήμανε ότι το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό που ενεργεί τα Μυστήρια της Εκκλησίας, συγκροτεί την Εκκλησία και αποκαλύπτει στον άνθρωπο τον Τριαδικό Αληθινό Θεό.

Το πρωί της Κυριακής της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε και πάλι στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού της Γονυκλισίας, ανέπεμψε τις ειδικές ευχες και ευχήθηκε το Άγιον Πνεύμα να φωτίζει, να αγιάζει και να ανακαινίζει την ζωή όλων μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.