Την Κυριακή 7-6-2020 (Κυριακή της Πεντηκοστής) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Καλόξυλο Νάξου όπου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος ιερούργησε και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Εν συνεχεία χοροστάτησε της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος και ανέγνωσε, κατά την τάξιν, τις ευχές της Γονυκλισίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έπλευσε για την Πάρο. Με την άφιξή του στον λιμένα της νήσου Πάρου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής όπου συμμετείχε στην Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και προέστη της Δεήσεως (με την ανάγνωση ειδικής ευχής) για την ενίσχυση και τον φωτισμό των μαθητών που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές, Απολυτήριες και Προαγωγικές Εξετάσεις για το Σχολικό Έτος 2019-2020 με την παρουσία εκπαιδευτικών, μαθητών-μαθητριών και γονέων.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης στα παιδιά και τους γονείς τους και ευχήθηκε σε όλους που συμπροσευχήθηκαν τα δέοντα. Μετά το πέρας της Παρακλήσεως όλοι μαζί μετέβησαν στον αύλειο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος όπου παρατέθηκε κέρασμα και ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μικρές ευλογίες προς όλους τους υποψηφίους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.