Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι ενόψει της μετατροπής της Αγίας Σοφίας, του παγκόσμιου αυτού ιερού συμβόλου και οικουμενικού μνημείου πολιτισμού, σε τέμενος κατά την 1η ημέρα λειτουργίας (Παρασκευή 24 Ιούλιου), αποφράδα ημέρα για Ανατολή και Δύση, κατόπιν αποφάσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου: «…Εις ότι αφορά την Εκκλησιαστική μας Περιφέρεια κηρύσσεται η ημέρα αυτή ως ημέρα περισυλλογής και προσευχής για τα ιερά και όσια του Γένους.

Προσευχόμαστε για την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, την μαρτυρική Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, το Οποίο, ως σημειώνει και ο μακαριστός Μητροπολίτης Πέργης κυρός Ευάγγελος «..δεν τρεμοσβήνει αλλά καταυγάζει την Οικουμένη, φωταγωγεί την συνείδηση της Εκκλησίας, είναι ο τόπος του μαρτυρίου και του εξαγιασμού, μας αγαπά θυσιαστικά, μας διδάσκει την σιωπή ομιλώντας μας και μας ομιλεί εν βαθυτάτη σιωπή. Είναι ο ιερός θεσμός, τα Άγια των Αγίων του Γένους μας στην συνείδηση εκατομμυρίων Ορθοδόξων».

Προσευχόμαστε για τον Ηγούμενο της Ορθοδοξίας, τον Πρόεδρο των Ορθοδόξων, την ανεξάντλητη πηγή της σοφίας, τον φορέα του πολιτισμού, τον εγκρατή της τιμής και της συνειδήσεως του Γένους, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό ημών Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.

Ο Πρωθιεράρχης των Ορθοδόξων Πατριαρχών και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο ήταν και παραμένουν μέγεθος υπερόριο και πραγματικότητα αδιάστατη δια τούτο και αναντικατάστατα.

Εκεί ανευρίσκουμε και ατενίζομε τις ρίζες του πολιτισμού μας, τις καταβολές της πολυκύμαντης ιστορίας μας.

Ώρα 6.00η απογευματινή παραγγέλλουμε προς τους ευλαβεστάτους Κληρικούς μας όπως ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες των Εκκλησιών σε όλες τις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως μας.

Εις δε τον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως μας θα τελεστεί Ιερά Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο Στρατηγό, καθώς ως προσφυώς ειπώθηκε «Η Αγιά Σοφιά ζει στις ψυχές και τις καρδιές μας. Η γλυκιά μας Πατρίδα, η Ελλάδα, είναι η Αγιά Σοφιά της οικουμένης όλης», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, σημειώνοντας: «το χτισμένο φως δεν ξεχτίζεται».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.