Ιερέας οδηγείται για δεύτερη φορά ενώπιον Συνοδικού Δικαστηρίου σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα την πρώτη φορά είχε αθωωθεί όταν κατηγορήθηκε ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, ενώ από πληροφορίες που διαβιβάστηκαν στην Εκκλησία, προέκυψαν νέα στοιχεία τα οποία και σύμφωνα με ισχυρισμούς συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό, αν και αυτό δεν επιβεβαιώθηκε αρμοδίως. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο ιερέας τέθηκε σε αργία και την περασμένη Κυριακή δεν λειτούργησε στην εκκλησία στην οποία ήταν διορισμένος.

Όταν υπεβλήθη η πρώτη καταγγελία, Μητροπολίτης μετέβη επιτόπου και κατόπιν τούτου τον παρέπεμψε στο Συνοδικό Δικαστήριο. Ωστόσο με τρεις ψήφους υπέρ και δύο εναντίον, αθωώθηκε. Ύστερα από αυτό όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι πρόσφατα όταν υπεβλήθησαν νέες καταγγελίες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα διορίστηκαν με κλήρωση οι πέντε Συνοδικοί οι οποίοι θα δικάσουν τον ιερέα, ο οποίος είχε επιστρέψει στα καθήκοντα του πέρυσι.

Στην πρώτη καταγγελία, Μητροπολίτης μετέβη κάτω από διαμέρισμα όπου βρισκόταν ο ιερέας και τον κατήγγειλε στον οικείο Μητροπολίτη (αφού δεν υπαγόταν στην επαρχία του) ο οποίος τον έθεσε σε αργία μέχρι που εκδικάστηκε η υπόθεση του από το Συνοδικό Δικαστήριο. Ο ιερέας έμεινε σε αργία για τρία χρόνια.

Στην απόφαση της πλειοψηφίας του Συνοδικού Δικαστηρίου προσμέτρησαν και τα χρόνια που βρισκόταν ήδη σε αργία. Ένας από τους λόγους για τους οποίους «έπεσε» η υπόθεση, αφορούσε και το ότι ο ιερέας δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω εν ώρα δράσης. Στο Συνοδικό Δικαστήριο υποστηρίχθηκε, πως ο Μητροπολίτης που φέρεται να τον τσάκωσε, θα έπρεπε να μεταβεί στο διαμέρισμα που βρισκόταν ο ιερέας με άλλη γυναίκα, συνοδεία Αστυνομίας και αφού εισέλθει στο διαμέρισμα να τσακώσει το ζεύγος να επιδίδεται στην καταδικαστέα, κατά την Εκκλησία, πράξη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.