ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Πέντε παιδιά βούτηξαν στα αφηνιασμένα νερά ποταμού για να πιάσουν το Σταυρό! του π. Ηλία Μάκου. Ο ποταμός Μπίστρισσα κοντά στο χωριό Τσαούσι των Αγίων Σαράντα ήταν ορμητικός και αφηνιασμένος την ημέρα των Φώτων. Τα νερά του πάρα πολύ παγωμένα. Όμως η θερμή από πίστη ψυχή δεν αισθάνεται την παγωμάρα.

Θεοφάνεια 2022 Άγιοι Σαράντα

Πέντε νέοι, παιδιά από την περιοχή, με φλογερή και όχι μαραμένη ψυχή, βούτηξαν χωρίς δεύτερη σκέψη στα νερά του ποταμού.

Φώτα 2022 Άγιοι Σαράντα

Φώτα 2022 Άγιοι Σαράντα Αλβανία

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες τους απέτρεπαν, ωστόσο η ψυχή τους σήμανε σάλπισμα και αισθάνθηκαν έτοιμοι να εορτάσουν μέσα τους τα Θεοφάνεια και να ζήσουν και να αναμειχθούν στη συνέχεια, βουτώντας στα νερά και αναζητώντας την ευλογία του Τιμίου Σταυρού, τη δυναμική, όσο και πραγματική, ευεργετική παρουσία του Θεού.

Η στάση των παιδιών αυτών είναι και μια πρόκληση σε όλους μας να είμαστε πρόθυμοι να ψάχνουμε και να δεχόμαστε κάθε φορά τον Χριστό.

Όσοι Τον πίστεψαν, Τον λάτρεψαν μέχρι θυσίας και Τον αγαπούν ως ζωντανή πραγματικότητα, απτή και βεβαιωμένη από την πιο καθαρή αίσθηση του ανθρώπου, την αίσθηση της συνείδησης και της ψυχής.

Ο θαυμασμός των απλών, η σοφία των σοφών, τα σκήπτρα των ισχυρών, τα δάκρυα των πονεμένων, τα κρίνα των αγίων, των αμαρτωλών τα πονεμένα στήθη, Τον προσκυνούν.

Θεοφάνεια 2022 Αλβανία

Και όσοι δεν πιστεύουν στη φανέρωση του Θεού, όχι μόνα στα Θεοφάνεια, αλλά και πάντοτε, είναι αδύνατον να Τον ξεχάσουν. Ζει μέσα στο εσωτερικό τους και απλά δεν τον αποδέχονται…

Μια είναι η πραγματικότητα: Και στα ύδατα και γύρω μας και παντού, το κάθε τι μαρτυρεί την παρουσία Εκείνου.

Η θεϊκή αλήθεια, που αποκαλύπτεται σ’ όποιον υποτάσσει τη λογική του σ’ Αυτή, είναι ο αγιασμός, το φως, η πυξίδα, το τιμόνι…

πάτερ Ηλίας Μάκος

Διαβάστε επίσης για τα Φώτα 2022 με καταδύσεις του Τιμίου Σταυρού ανά περιοχές στην Αλβανία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.