Πέντε ιερείς διακονούν περισσότερες από εκατό αναπτυσσόμενες κοινότητες σε Γουατεμάλα και Νότιο Μεξικό σε μία σπουδαία ιεραποστολική διακονία που επιτελείται από την Ιερά Μητρόπολη Μεξικού ενώ με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι βαπτίσεις των κατηχουμένων.

Ένα από τους ιερείς αυτούς είναι και ο π. Θωμάς Manuel, χειροτονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και τώρα υπηρετεί στη Μητρόπολη Μεξικού υπό τις οδηγίες του Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα και την καθοδήγηση του τοπικού Εφημέριου, π. Ευαγγέλου.

Τις προηγούμενες ημέρες ου δύο κληρικοί εργάστηκαν για τον καταρτισμό και τον συντονισμό ενός σεμιναρίου για λαϊκούς προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα τις τοπικές Ορθόδοξες κοινότητες που δημιουργούνται.

Οι λαϊκοί είναι απαραίτητοι για το έργο της ιεραποστολής ενώ πολλοί από αυτούς θα προετοιμαστούν ώστε να εισέλθουν στους κόλπους του ιερού κλήρου της τοπικής Εκκλησίας. Την περασμένη Κυριακή ο π. Θωμάς επισκέφθηκε μία από τις κοινότητες στη Γουατεμάλα και διαπίστωσε από κοντά την ετοιμότητα των κατηχουμένων να λάβουν το Άγιο Βάπτισμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.