«Αυτή η μέρα εγγράφεται στην καρδιά μου και στη ζωή μου ως ημέρα πολύτιμη και μοναδική […] Από σήμερα και μέχρι το τέλος της ζωής μου ανήκω στην Αυστραλία».

Το ημερολόγιο έγραφε 18 Ιουνίου 2019 όταν από τα χείλη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου έβγαιναν τα παραπάνω συγκινητικά λόγια, λόγια δηλωτικά της βαθιάς επιθυμίας του να αφιερώσει όλη του την ύπαρξη στη διακονία του φιλοχρίστου λαού της πέμπτης ηπείρου.

Πρόκειται για την πρώτη δήλωση του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου σε αυστραλιανό έδαφος, λίγα μόλις λεπτά μετά την αποβίβασή του στο αεροδρόμιο του Σύδνεϋ.

Ενώπιον των εκατοντάδων πιστών οι οποίοι του επιφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή, ο νεοεκλεγείς τότε Αρχιεπίσκοπος με δυσκολία κατάφερνε να συγκρατήσει τα δάκρυα συγκίνησης. Αντίθετα όμως τα λόγια του έρρεαν ανεμπόδιστα, κατευθείαν απ’ την καρδιά, και άγγιζαν τις καρδιές των ανθρώπων που ανυπομονούσαν να γνωρίσουν τον νέο Ποιμενάρχη τους.

“Ευλογημένες στιγμές! Ευλογημένη επικοινωνία πατέρα και τέκνων με τα μάτια της ψυχής! Μια ιδανική πρόγευση της ευλογημένης πορείας πνευματικής ανατάσεως και αναγεννήσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, η οποία εκκίνησε επισήμως λίγες ημέρες αργότερα, στις 29 Ιουνίου 2019, με την πανηγυρική ενθρόνιση του 6ου Προκαθημένου της Ορθοδόξου εν Αυστραλία Εκκλησίας”, αναφέρει το greek.vema.com.au.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.