«Είναι μεγάλη μου τιμή να καλωσορίζω τον πρωθυπουργό της Ελλάδος στο Καπιτώλιο», δήλωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγο πριν τον οδηγήσει στο Κονγκρέσο. «Είναι τιμή μου να μιλήσω στον οίκο της Δημοκρατίας του αμερικανικού λαού», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να καλωσορίζω τον πρωθυπουργό στο Καπιτώλιο. Η Ελλάδα έχει υπάρξει η πηγή των δημοκρατικών αρχών από την αρχαιότητα. Ήταν η πηγή εμπνεύσεως για τους προπάτορές μας και μετά εμείς αποτελέσαμε πηγή έμπνευσης για εκείνους», τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακόμα, τόνισε πως: «Θα γιορτάσουμε διπλά φέτος. Ο πρόεδρος χθες καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο σε μια τελετή υποδοχής ενός φίλου, με αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδος, γιατί έχει βοηθήσει σημαντικά τους Ουκρανούς πρόσφυγες και έχει ανταποκριθεί στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και του κορωνοϊού». «Έχουμε πολλά να συζητήσουμε σήμερα, αλλά θέλουμε να πούμε ότι είμαστε με τους Έλληνες και με χαρά καλωσορίζουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό», τόνισε η Νάνσι Πελόζι λίγο πριν οδηγήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι τιμή μου να είμαι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο. Καταδείξατε την κοινή πορεία μας. Η Δημοκρατία άλλωστε γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα. Οι δικοί μας προπάτορες εμπνεύστηκαν από την δική σας ανεξαρτησία. Πολεμήσαμε μαζί κατά την διάρκεια δυο παγκοσμίων Πολέμων. Οι σχέσεις μας είναι στο καλύτερό τους σημείο. Είναι τιμή μου να μιλήσω στον οίκο της Δημοκρατίας του αμερικανικού λαού».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.