ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: Κλειστοί αύριο οι Παιδικοί Σταθμοί της χώρας λόγω νομοσχεδίου

Νέο λουκέτο θα μπει αύριο στους παιδικούς σταθμούς της χώρας όπως αποφάσισε η ΚΕΔΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε το κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή.

Πάνω από δέκα χιλιάδες υπογραφές έχουν μαζευτεί από πολίτες που αντιδρούν στο νομοσχέδιο.

Δήλωση Πατούλη:  ΄΄Να αποσυρθεί η διάταξη και να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή΄΄

«Επιμένουμε στο αίτημα μας να αποσυρθεί η διάταξη από το Ν/Σ που αφορούν στην ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση και να ακολουθήσει διάλογος ή να εφαρμοστεί δυνητικά, καθώς θα υπάρξουν ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών και στη λειτουργία των δημοτικών δομών.

Παράλληλα επαναδιατυπώνουμε το αίτημα μας για άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε οικογένειες και εργαζόμενου η ψήφιση αυτής της διάταξης.

Άρνηση από Γαβρόγλου:

Ο υπουργός Παιδείας αρνήθηκε την απόσυρση της διάταξης και δήλωσε την πρόθεση του να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας για την αξιολόγηση των προβλημάτων που προκύπτουν, κατόπιν όμως της ψήφισης του Νόμου.

 

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τελευταία ημέρα συνέχισης των κινητοποιήσεων, πράγμα που σημαίνει πως από Τρίτη οι Παιδικοί Σταθμοί θα είναι ανοιχτοί.

 

 

 

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)
Comments Rating 0 (0 reviews)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.