Με χαμόγελα χαράς και ελπίδας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική Πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου για την καθιερωμένη Ανοιχτή Γιορτή Νεολαίας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με πρωτεργάτη και εμπνευστή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, π. Ιουστίνο.

Τη σκυτάλη της υλοποίησης ανέλαβαν νέοι και νέες, στελέχη της Μητροπόλεως, κατηχητές και κατηχήτριες, ομαδάρχες και ομαδάρχισσες των κατασκηνώσεων σε συνεργασία με τους υπεύθυνους ιερείς νεότητας από όλες τις ενορίες, παρουσιάζοντας πρωτότυπες δράσεις και δρώμενα.

Η Πλατεία Δημαρχείου μετατράπηκε σε μια μεγάλη γειτονιά με πλήθος δραστηριοτήτων, εργαστήρια κατασκευών, origami, επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια, αθλοπαιδιές, δρώμενα με γιγαντιαίες σαπουνόφουσκες, μπαλονοκατασκευές, ομαδικό παιχνίδι θησαυρού, διαδραστικές ηχοϊστορίες και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι πολυσχιδείς δράσεις που υλοποιούνται στο Προκόπειο Πολυδύναμο Κέντρο, όπως Σχολή Βυζαντινής μουσικής, εκμάθηση παραδοσιακών και κλασικών μουσικών οργάνων, Νεανική χορωδία και ορχήστρα, Σχολή αγιογραφίας, αγιογραφία για παιδιά, εκπαιδευτική ρομποτική, ζωγραφική και εικαστική παιδεία, εργαστήρι φωτογραφίας κ.ά.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν έλειψαν πλούσια κεράσματα, εργαστήρια μαγειρικής, η παγωτομηχανή, το φαντασμαγορικό συντριβάνι σοκολάτας, λαχταριστοί ζεστοί λουκουμάδες, παραδοσιακοί χοροί και κληρώσεις δώρων με έπαθλα ποδήλατα και tablet.

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και ευφροσύνης συμμετείχε ενεργά στις δράσεις ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, π. Ιουστίνος, ο οποίος μετέφερε εγκάρδιες και ολόθερμες πατρικές ευχές σε όλους τους συμμετέχοντες και κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους άρχοντες του τόπου και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν την Κεντρική Πλατεία του Δήμου, γνωρίζοντας από κοντά το αξιόλογο ποιμαντικό, πολιτισμικό και εκπαιδευτικό έργο προσφοράς προς τους νέους και τα παιδιά που πραγματοποιείται στη Μητρόπολη Καλαμαριάς μέσα από τις κεντρικές της δομές, αλλά και στις ενοριακές κατηχητικές δράσεις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.