Η ΠΑΙΔΕΙΑ NEWS: Με το νέο σύστημα δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στο 3ο πεδίο υποψήφιοι που, μέχρι πέρυσι, εξετάζονταν στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και προέρχονταν από τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τις Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής. Αυτοί οι υποψήφιοι ήταν περίπου 10.000, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από τις Ανθρωπιστικές Κοινωνικές και Νομικές Επιστήμες. Αυτοί οι υποψήφιοι θα συνωστισθούν τώρα στις σχολές του 1ου πεδίου δημιουργώντας απρόβλεπτες καταστάσεις.

Το αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στο 4ο πεδίο, σε μικρότερο, όμως βαθμό, γιατί από αυτούς τους 10.000 υποψηφίους οι 6648 προέρχονταν από τις Ανθρωπιστικές Σπουδές και οι 2930 από τις Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής.

Φυσικά δεν εισάγονταν όλοι στις σχολές του 3ου πεδίου.

Όσοι, όμως, εισάγονταν στις σχολές του 3ου πεδίου, θα προστεθούν τώρα στους υποψηφίους του 4ου πεδίου, που είναι περισσότεροι από πέρυσι και έχουν λιγότερες θέσεις από όσες τους αναλογούν εξαιτίας της λάθος αναλογίας με τους υποψηφίους του παλαιού συστήματος.

Ακόμη ένας λόγος να γίνει η διόρθωση των ποσοστών που προτείνουμε.

Οι αλλαγές και οι αδικίες

Για το παλαιό σύστημα, λοιπόν, η μόνη ομάδα υποψηφίων που δεν αδικείται είναι οι υποψήφιοι του 1ου πεδίου, όπου έχουμε σωστή αναλογία υποψηφίων παλαιού και νέου συστήματος. Όλοι οι άλλοι αδικούνται.

Αδικούνται λίγο οι υποψήφιοι του 2ου πεδίου από το νέο σύστημα, περισσότερο οι υποψήφιοι του 4ου πεδίου από το νέο σύστημα και ακόμη περισσότερο οι υποψήφιοι του 3ου πεδίου από το παλαιό σύστημα.

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2020

«Το βασικό σενάριο που «δουλεύουμε» αυτήν την στιγμή είναι της κανονικής επαναλειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Θα υπάρξει ταχύτερη ενημέρωση των αναπληρωτών για τις θέσεις που θα καλύψουν και έτσι θα υπάρξει ανάληψη καθηκόντων εγκαίρως και στις δυσπρόσιτες περιοχές.

Εμείς ως υπουργείο Παιδείας θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε οριστεί από την Επιτροπή των ειδικών».

Όπως προσέθεσε, προς τα τέλη Αυγούστου θα γίνει η ανακοίνωση των βάσεων, όπως κάθε χρόνο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.