Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο Μητροπολίτης Ησαΐας είπε ότι «αυτή η αποστολή έχει μια ιδιαιτερότητα, αν και πολλά πράγματα είναι πανομοιότυπα. Όμως, μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε κάτι περισσότερο. Επειδή γνωρίζουμε τη γλώσσα, τα ήθη και έθιμα, τον πολιτισμό και η παρέμβαση μας είναι πιο αποτελεσματική».

Συμπλήρωσε ότι η ανθρωπιστική αποστολή δεν άρχισε τυχαία, αφού είδε τον χάρτη των προσφυγικών ροών στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας και διαπίστωσε ότι οι Μητροπολίτες εκεί ήταν γνωστοί του.

Σε ερώτηση πώς αντιμετωπίζεται από τον κόσμο, απάντησε ότι είναι συνηθισμένοι να βλέπουν κληρικούς, αφού η συντριπτική πλειοψηφία είναι ορθόδοξοι χριστιανοί. «Αναζητούν το ράσο, το ζητούν», είπε χαρακτηριστικά. Το πιο σημαντικό είναι να νιώσει ο άλλος ότι τον σκέφτονται και ότι μπορούν να τον βοηθήσουν».

Τέλος, έκανε αναφορά στην προσπάθεια που θα γίνει για να φιλοξενηθούν παιδιά από την Ουκρανία, αφού πολλά από αυτά έχουν μετατραυματικό στρες και σκοπός είναι να αλλάξουν περιβάλλον για λίγες εβδομάδες.

Η αποστολή από την Κύπρο αναμένεται να επιστρέψει αύριο η μεθαύριο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.