Με τους υπαίθριους δημόσιους χώρους να είναι καταφύγια χαλάρωσης, άσκησης και διαφυγής, οι άνθρωποι αντιλήφθηκαν τη ζωτική τους σημασία ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανακύκλωση εκτός σπιτιού φαίνεται να έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας.

Παρόλο που φέτος είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του Κάθε Κουτί Μετράει όπου η εν λόγω καμπάνια διοργανώνεται πανευρωπαϊκά, η ιδέα ξεκίνησε το 2017 από την Ισπανία και εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται το πρόγραμμα, ως τοπική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Τώρα, μεταμορφώνεται σε μία δυναμική πλατφόρμα επικοινωνίας ώστε να ενθαρρύνει τους πολίτες να κάνουν μικρές, αλλά σημαντικές, αλλαγές στις συνήθειές τους με στόχο έναν πιο βιώσιμο πλανήτη.

«Οι υπαίθριοι δημόσιοι χώροι λειτούργησαν ως μια απαραίτητη όαση απόδρασης για όλους κατά τη διάρκεια των lockdown. Τώρα, είναι σειρά μας να βοηθήσουμε όπως μπορούμε στην προστασία τους από μια επικείμενη “πανδημία απορριμμάτων”, ένα φαινόμενο που δυστυχώς παρατηρείται τελευταία σε όλο τον κόσμο. Επίσης, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να καλέσουμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο όραμά μας για το 100% ανακύκλωσης των κουτιών αλουμινίου. Η ποσότητα ενέργειας που εξοικονομείται με την ανακύκλωση (95%) αντιστοιχεί σε ανάλογη μείωση εκπομπών GHG. Έτσι κάθε κουτί αλουμινίου που ανακυκλώνουμε μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε μια πραγματικά κυκλική οικονομία», λέει ο David Van Heuverswyn, διευθυντής του Κάθε Κουτί Μετράει Ευρώπης.

Αυτή η πρωτότυπη, δυναμική εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 15 χώρες και 19 τοποθεσίες και είναι μία πρωτοβουλία του προγράμματος Κάθε Κουτί Μετράει (Every Can Counts), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και την αύξηση της ρύπανσης που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου οι δημόσιοι χώροι έγιναν οι αποκλειστικοί χώροι συνάντησης και άθλησης.

Οι ομάδες των νέων με τα backpacks που συμμετέχουν στο European Recycling Tour 2021 θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Αυστρία, την Τσεχία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.