Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προς τον Πατραικό Λαό και όχι μόνο, κατά την πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου, τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία, μέσω και του τηλεοπτικού διαύλου της Ιεράς Μητρόπολεως «Λύχνος» και του ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως, εκάλεσε όλους να υψώσουν στα μπαλκόνια τους την Ελληνική Σημαία, το σύμβολο αυτό το αγιασμένο του Έθνους μας, το οποίο συμπυκνώνει στη θωριά του την πίστη στον Θεό και την αγάπη στην Πατρίδα.

Για την Αγία μας Ορθόδοξο πίστη και τους αγώνες και τις θυσίες γι’ αυτά τα ιδανικά, αγωνίστηκαν διαχρονικά και έχυσαν το αίμα τους οι Έλληνες, ώστε εμείς να είμαστε ελεύθεροι, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σταυρός στην Σημαία της Πατρίδος μας, δηλώνει την πίστη στον αληθινό Θεό και ότι η Ορθοδοξία είναι η πεμπτουσία του βίου μας.

Οι λωρίδες της γαλανόλευκης σημαίνουν τον αγώνα για την ελευθερία, ο οποίος πέρασε μέσα από θυσίες και αίματα ηρώων και μαρτύρων.

Αυτά όλα πάνε μαζί. Ουδείς δύναται να τα ξεχωρίση. Κρατήστε τη Σημαία μας ψηλά και τα ιδανικά μας στην καρδιά σας και αναθρέψατε και μεγαλώστε τα παιδιά σας με τα νάματα της Ελληνορθοδόξου Πατρίδος μας. Μόνο έτσι αυτός ο τόπος θα έχη μέλλον.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.