Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, Μεσούντος του Αγίου Δωδεκαημέρου, η Εκκλησία μας αφιερώνει την 1η του Νέου έτους στην Περιτομή του Χριστού μας και στον Στυλοβάτη της Ορθοδοξίας μας, τον Μέγα Βασίλειον.

Το απελθόν έτος ήταν ομολογουμένως καινόν, κρίσιμον και καταλυτικόν. Εισήγαγε στην ζωή μας δεδομένα, λόγω της πανδημίας, που μέχρι πρότινος φάνταζαν ουτοπικά και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Ισορροπίες αιώνων έχουν ανατραπεί, η κοινωνία απώλεσε την εξωστρέφεια και η ύπαρξη της κατακλύζεται από τον φόβο και την αβεβαιότητα.
Το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο, οι καταστροφολόγοι κηρύττουν την ματαιότητα και την εσχατολογία, οι προπαγανδιστές της Νέας Τάξης ξεσπαθώνουν και κάθε λογής προφήτες και προφητολόγοι αναζητούν το προσκήνιο. Παντού σύγχυσης και ανασφάλεια.
Ο Covid 19 και οι μεταλλάξεις που ήρθαν να συνταράξουν συθέμελα τα μέχρι τούδε ιατρικά δεδομένα και να επιστήσουν την προσοχή μας και την αναθεώρηση του ρόλου μας.
Ο λόγος του Ευαγγελίου πλέον φαντάζει ποιο επίκαιρος από ποτέ. Λησμονήσαμε τα ρηθέντα « και θριξ εκ της κεφαλής υμών ου μη απόληται » και ότι ο εξουσιάζωντα σύμπαντα είναι ο Κύριος και Θεός μας και αφεθήκαμε έρμαιοι και παθών του ορθολογισμού μας.
Εξέλιπε από τις ψυχές μας, το όραμα, η ελπίδα και ο ρομαντισμός.
Όμως από τις τελευταίες επαγγελίες και εντολές του Χριστού μας, είναι το « Θαρσείτε ».
Όλες οι δοκιμασίες είναι αφορμή για μετάνοια και προσευχή.
Ο Νομπελίστας ποιητής μας Γ. Σεφέρης, μας είχε τονίσει « με τι καρδιά, με τι πνοή, τι πόθους και τι πάθος πήραμε την ζωή μας ‘ λάθος ! …. κι αλλάξαμε ζωή ».
Επομένως η καινή κτίσης εντός μας και η καθαρά καρδία εν τοις εγκάτοις μας, είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις για να ατενίσουμε και πάλι το μέλλον αισίως και να αναγεννηθούμε ως άνθρωποι.
Με πλείστες ευχές εγκάρδιες και ευλογίες πατρικές, ασπάζομαι έκαστον υμών και εύχομαι στον καθένα προσωπικός υγεία, χαρά και μακρότητα ημερών !
Έτη Πολλά και παρά Κυρίου εστεμμένα !
Ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου
Αθανάσιος Μισσός

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.