Ι.Μ. ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ

Με τη συμμετοχή πολλών υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων και σε ατμόσφαιρα κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαϊου 2022 στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, για την ενίσχυση και τον φωτισμό των διαγωνιζομένων στις Εξετάσεις.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και διάβασε ειδική ευχή επιστηριγμού των υποψηφίων για «την είσοδον αυτών εν ταις κρείττοσι σχολαίς».

Στο τέλος ο Σεβασμιώτστος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μίλησε με πατρικά λόγια στους υποψηφίους, υπογραμμίζοντας ότι συναχθήκαμε όλοι εδώ για να παρακαλέσουμε τον Πάνσοφο Χριστό, ενώπιον της εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας, που πριν από εκατό χρόνια οι Μικρασιάτες μετέφεραν από την γη της Ιωνίας και μας κληροδότησαν ως πολύτιμο θησαυρό, για να διέλθετε με επιτυχία, ψυχραιμία και χωρίς άγχος τη δοκιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Επίσης τόνισε ότι με την Παράκληση προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, που συνέγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, παρακαλέσαμε τον Δεσπότη Χριστό, την πηγή της γνώσεως και της αληθινής σοφίας, να φωτίζει, να διατηρεί διαυγές το μυαλό σας και να σας ενισχύει κατά τις επικείμενες Πανελληνίες Εξετάσεις, και παρότρυνε τους υποψηφίους να έχουν πίστη και θάρρος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «έχετε συμπαραστάτες στον πολυετή αγώνα σας για της είσοδό σας στις Πανεπιστημιακές Σχολές τους γονείς και τους καθηγητές σας και όλοι μαζί συμπροσευχόμαστε και είμαστε κοντά σας σε αυτή την κρίσιμη δοκιμασία, που όμως δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία στη ζωή σας». Τέλος, τους ευχήθηκε ολόψυχα να έχουν καλή επιτυχία, να ανταμειφθούν οι κόποι τους και να εκπληρωθούν οι προσδοκίες τους, και διένειμε σε όλους τον άρτο με την εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας.

Στην ακολουθία της Ιεράς Παράκλησης έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής και συμμετείχαν πολλοί μαθητές και μαθήτριες που θα διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, γονείς και άλλα συγγενικά πρόσωπά τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.