Την επομένη, Κυριακή 21 Νοεμβρίου, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Πατριάρχης προσεκλήθη επίσημα στην Αθήνα από την Εκκλησία της Ελλάδος, κατόπιν πρότασης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για να τιμηθεί δεόντως επί την συμπλήρωση «τριακονταετούς συνεχούς ενδόξου, θεοφιλούς και τετιμημένης Πατριαρχίας στον Αποστολικό, Πατριαρχικό και Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως» και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στις τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου .

Η έναρξη των τελετών για την επέτειο θα πραγματοποιηθεί εκκλησιαστικά με την τέλεση Πατριαρχικής, Αρχιεπισκοπικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από την Ιερά Σύνοδο, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Παναγιωτάτου στον Μακαριώτατο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την επομένη, Κυριακή 21 Νοεμβρίου, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κατά το διάστημα της παραμονής του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα, από 20 έως 25 Νοεμβρίου, έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις του με πολιτειακούς παράγοντες, καθώς επίσης και εκδηλώσεις εκ μέρους διαφόρων φορέων προς τιμήν του.

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εκδηλώσεων, θα τηρηθούν επακριβώς τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το καλό κλίμα που φαινομενικά θα επικρατούσε χάλασε ύστερα από την παραχώρηση για 50 χρόνια του ναού του Κτήματος Προμπονά στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο συγκεκριμένος ναός αλλά και τα σταυροπήγια μοναστήρια που διεκδικεί σε όλη τη χώρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχουν οδηγήσει πολλές φορές την Αρχιεπισκοπή και το Φανάρι στα αστικά δικαστήρια.

Γι’ αυτό και όπως φημολογείται, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ίσως δεν βρεθεί στον Δήμο Αθηναίων σε προγραμματισμένη εκδήλωση για να τον τιμήσουν και φυσικά το πώς θα εξελιχθεί η ιστορική αυτή επίσκεψη έχει να κάνει με τα πρόσωπα για το αν παραμερίσουν τις μεταξύ τους κόντρες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.