Σε μια εγκάρδια, φιλική και ανοιχτή συνομιλία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τόνισε χθες στον Αρχιπτέραρχο εν αποστρατεία της Βασιλικής Αεροπορίας (της Βρετανίας), Σερ Στιούαρτ Πιτς, ο οποίος τον επισκέφθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βελιγράδι, ότι η πολύπλευρη ανάπτυξη των Σερβο-Βρετανικών σχέσεων ενισχύει ιδιαίτερα την εγκάρδια σχέση που υπάρχει παραδοσιακά μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ο Πατριάρχης σημείωσε ότι οι πόρτες του Πατριαρχικού Μεγάρου είναι ανοιχτές στα μέλη της αγγλικανικής κοινότητας στη Σερβία, που από την εποχή του Πατριάρχη Γερμανού προσεύχονται για την εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Συμεών του Μυροφόρου.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, που διεξήχθησαν σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας και ο Sir Stuart Peach ανέλυσαν την τρέχουσα κατάσταση στη Σερβία και την ευρύτερη περιοχή και εξέφρασαν την αμοιβαία υποστήριξη ως προς το διάλογο μεταξύ των εκκλησιών και των θρησκευτικών κοινοτήτων, αλλά και μεταξύ όλων των πολιτικών και κοινωνικών δομών. «Βιώνουμε τον διάλογο ως ευαγγελικό καθήκον και αποστολή, γιατί ως Χριστιανοί βλέπουμε τον κάθε άνθρωπο ως αδελφό, ως γείτονα, και επομένως είμαστε πάντα έτοιμοι για αυτόν», είπε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Πορφύριος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη Δημοκρατία της Σερβίας, κα Sian MacLeod, ο Σύμβουλος στη Βρετανική Πρεσβεία στο Βελιγράδι, κ. Srdjan Gligorijevic και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μάρτσας κ. Σάββας.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.