Ο Μακαριώτατος συνοδεύει την ανάρτησή του με ένα βίντεο από την συναυλία και την ομιλία που είχε κάνει στην πλατεία Συντάγματος ο Μίκης Θεοδωράκης το 1999 προκειμένου να συμπαρασταθεί στο σερβικό λαό ο οποίος δοκιμαζόταν από τον πόλεμο.

«Θα ήταν λάθος να πω ότι ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν απλώς ένας φίλος του σερβικού λαού. Μετέφερε στον κόσμο την ομορφιά της ελληνικής μουσικής, έδειξε τον πλούτο και την ομορφιά του πολιτισμού και το αδάμαστο πνεύμα του ελληνικού λαού και για εμάς ενσάρκωσε την αδελφική και εγκάρδια αγάπη, την ανεπιφύλακτη φιλία και τη βοήθεια των Ελλήνων προς τον σερβικό λαό στις ποιο δύσκολες στιγμές», γράφει.

Καταλήγοντας ο Μακαριώτατος παρακαλεί όλους τους Σέρβους να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν για την ψυχή του Μίκη Θεοδωράκη. «Κάθε Σέρβος πρέπει να ανάψει σήμερα ένα κερί για τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Θεός να συγχωρήσει την ψυχή του Μίκη Θεοδωράκη και να τον εγκαταστήσει στην παραδείσια κατοικία όπου ο αδελφός Μίκης θα συνεχίσει να φροντίζει την ψυχή με τους γλυκούς ήχους του μπουζουκιού».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.