Στην έννοια της μετάνοιας η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Βασιεία των Ουρανών αναφέρθηκε από την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Βελιγραδίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος ιερούργησε σήμερα με αφορμή την εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου (με το παλαιό εορτολόγιο).

Με τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Τόπλιτσας κ. Ιερόθεος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, καθώς και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος ευχήθηκε για την εορτή και με αφορμή τον βίο του Τιμίου Προδρόμου, τόνισε: “Να είναι ευλογημένη και χαρούμενη η εορτή και να δώσει ο Θεός να έχουμε όλοι προστάτη τον Άγιο Ιωάννη και τις προσευχές του. Να έχουμε την ταπείνωσή του και να ακούσουμε την έκκλησή του για μετάνοια. Όπως λέει το Ευαγγέλιο, η μετάνοια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Βασιλεία των Ουρανών και ο ίδιος ο Άγιος Ιωάννης λέει ρητά: Μετανοήστε, γιατί η Βασιλεία των Ουρανών είναι κοντά! Το ίδιο βέβαια λέει και ο ίδιος ο Κύριος”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.