Με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΑΣΕ για τις εθνικές μειονότητες, Καραϊάτ Αμπραχμάνοφ, συναντήθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος.

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Ύπατο Αρμοστή για την επίσκεψη, την εμπιστοσύνη και την προσοχή που έδωσε στη θέση και το καθεστώς των εθνικών μειονοτήτων στη Δημοκρατία της Σερβίας. «Η εκκλησία είναι ουσιαστικά αφοσιωμένη στον διάλογο. Εάν ένας από τους στόχους μας είναι η αρμονική συνύπαρξη μελών διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων, τότε είναι απαραίτητο να γνωριστούμε με αυτούς και για να γνωριστούμε, χρειαζόμαστε τον διάλογο», ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος ανέφερε στον κ. Αμπραχμάνοφ τη δική του εμπειρία από την επαφή του με ανθρώπους που προέρχονται από διάφορες εθνικές μειονότητες στη Σερβία και την Κροατία, όπου ήταν Μητροπολίτης μέχρι και την εκλογή του.

Από τη πλευρά του ο κ. Αμπραχμάνοφ εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο για την υποδοχή και τη φιλοξενία και τόνισε ότι με τις προσπάθειες του συμβάλει στην ενίσχυση του διαλόγου σε αυτό το μέρος της Ευρώπης.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.