Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του εξέδωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, στο οποίο έκανε ιδιαίτερη μνεία στα παιδιά των ξενιτεμένων Ρουμάνων, καθώς και στην ανάγκη να προσφέρουμε δώρα σε όλους.

“Η εορτή της Γέννησης του Ιησού Χριστού ή η εορτή των Χριστουγέννων αναγγέλλει την ταπεινή και γενναιόδωρη αγάπη του Θεού Πατέρα, που έστειλε τον αιώνιο Υιό Του στον κόσμο για να σώσει τους ανθρώπους από την αμαρτία και τον θάνατο και να τους δώσει αιώνια ζωή. Η γιορτή των Χριστουγέννων μας καλεί όλους να είμαστε τόσο γενναιόδωροι όσο οι τρεις μάγοι, να δείχνουμε ταπεινή και γενναιόδωρη αγάπη γύρω μας, να προσφέρουμε δώρα στα παιδιά, αλλά και στους ηλικιωμένους, τους αρρώστους, τους φτωχούς και τους μοναχικούς, θλιμμένους και λυπημένους”, επεσήμανε ο Μακαριώτατος.

“Καθώς είναι ιδιαίτερα η οικογενειακή γιορτή, τα Χριστούγεννα μας καλούν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν πάει για δουλειά στο εξωτερικό, με την ελπίδα ότι θα επιστρέψουν στη Ρουμανία”, υπογράμμισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

“Με την ευκαιρία των ιερών εορτών της Γέννησης, το Νέο Έτος 2022 και τη Βάπτιση του Κυρίου, ευχόμαστε σε όλους υγεία και ευτυχία, ειρήνη και χαρά, μαζί με τον καθιερωμένο χαιρετισμό: «Χρόνια Πολλά!»”, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.