Στο πλευρό των Ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών στέκεται ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και κατακεραυνώνει τους Έλληνες πολιτικούς.

Παρακολουθούμε με ανησυχία τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, δήλωσε ο προκαθήμενος της ορθόδοξης εκκλησίας της Ρωσίας

Μύδρους κατά της πολιτικής εξουσίας στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας σε ομιλία του επισημαίνοντας ότι δημιουργήθηκε ένα βαθύ ρήγμα στην κοινωνία από την προδοσία των ορθόδοξων αρχών. Η Ελλάδα έχασε την κυριαρχία της νομιμοποιώντας τους γάμους ομοφυλόφιλων, κάθε Ορθόδοξος το δέχεται αυτό με λύπη, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος τη Κυριακή 2 Μαρτίου.

«Πρώτα απ’ όλα, πρόκειται για προδοσία εκ μέρους των πολιτικών ελίτ εκείνων των παραδόσεων, του πολιτισμού και του θρησκευτικού προσανατολισμού, που ήταν και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ελληνικού έθνους, του ελληνικού πολιτισμού.
Απλώς συνέβη μια προδοσία.
Κάθε ορθόδοξος δέχθηκε την είδηση με λύπη, γιατί η Ελλάδα είναι μια Ορθόδοξη χώρα.
Ο Άθως είναι μια μοναστική δημοκρατία με αυστηρούς μοναστικούς κανόνες.
Μπορούμε με ασφάλεια να αποφανθούμε ότι η Ελλάδα έχασε την κυριαρχία της», δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας που διεξάγεται στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν θα γινόταν αν στην Ελλάδα είχαν έρθει στην εξουσία άλλα κόμματα.
«Δεν είναι υποστηρικτές της θρησκευτικής και πνευματικής κατεύθυνσης που αποτελεί επιλογή του ελληνικού λαού.
Ανακύπτει μια εσωτερική σύγκρουση που δεν θα ενισχύσει με κανέναν τρόπο την ελληνική κοινωνία.
Παρακολουθούμε με ανησυχία τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία.
Οι Αδελφοί και Αδελφές, Ορθόδοξοι πιστοί, που καταλαβαίνουν πλήρως τι συμβαίνει, παραμένουν αρραγείς στην πίστη τους, στις πεποιθήσεις τους…
Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να είστε εσωτερικά, πνευματικά δυνατοί», πρόσθεσε ο πατριάρχης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.