Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Καλίνινγκραντ, τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “η τρέχουσα αρνητική στάση απέναντι στη Ρωσία από τον δυτικό κόσμο οφείλεται στον φθόνο”.

“Πολλοί επαναστατούν σήμερα, ειδικά κατά της πατρίδος μας. Επαναστατούν όχι επειδή είμαστε κακοί, αλλά επειδή είμαστε διαφορετικοί. Δυστυχώς η ετερότητα αυτή της Ρωσίας – προκαλεί ένα συναίσθημα ζήλιας, φθόνου και αγανάκτησης, επειδή γνωρίζουμε ότι η Πατρίδα μας, δεν έχει κάνει τίποτα κακό σε κανέναν” – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Μόσχας υπογράμμισε ότι “εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε, αυτοί είμαστε” και πρόσθεσε λέγοντας πως “φυσικά, πολλοί θα ήθελαν, όπως λένε, να μας αναμορφώσουν. Αυτό όμως δεν λειτουργεί! Αυτή είναι η Αγία Ρωσία”.

Κλείνοντας, ο Πατριάρχης Κύριλλος ανέφερε ότι “σήμερα χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο τον Θεό μαζί μας. Ειδικά εδώ στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό, και προσεύχομαστε ο Θεός να προστατεύει τη γη του Καλίνινγκραντ και τον λαό από κάθε εχθρό.”

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.