Παρέμβαση για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία, πραγματοποιήσε σήμερα, Τρίτη 17 Μαϊου 2022 ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης μιλώντας από το βήμα του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, ζήτησε να γίνουν άμεσα ενέργειες για την αποκατάσταση της ειρηνικής ζωής στην ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

“Παρά το γεγονός ότι οι εχθροπραξίες δεν έχουν ακόμη τελειώσει, είναι απαραίτητο να εργαστούμε για την αποκατάσταση της ειρηνικής ζωής στην Ουκρανία και το Ντονμπάς. Είμαι βέβαιος ότι οι προσευχές μας θα εισακουστούν και θα βασιλέψει μια πολυαναμενόμενη και διαρκής ειρήνη” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης, ο Πατριάρχης πρόσθεσε: “Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι η Ρωσία θα καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες για τη δημιουργία αυτής της ειρηνικής ζωής, στην οποία πρωταρχική αρχή θα είναι η διατήρηση της ενότητας μεταξύ των λαών, με βάση την αμοιβαία κατανόηση».

Ακόμη ο κ. Κύριλλος ζήτησε και από τις δύο πλευρές, να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στις περιοχές όπου υπάρχουν εχθροπραξίες.

“Ακόμη και σε συνθήκες ένοπλων συγκρούσεων, ο άνθρωπος πρέπει να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του και να φροντίζει για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων γύρω του” – υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Μόσχας.

Τέλος, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας ζήτησε την προστασία του άμαχου πληθυσμού, τον σεβασμό των αιχμαλώτων και των τραυματιών, και όσο γίνεται δυνατόν την αποφυγή για απώλειες αμάχων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.