Στην στρατιωτική ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναφέρθηκε γι΄ ακόμη μια φορά μέσω άμβωνος ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος μιλώντας από τον Καθεδρικό Ναό των Αρχαγγέλων του Κρεμλίνου, ανέφερε ότι “σε όλη την ιστορία της, η Ρωσία δεν έχει επιτεθεί σε κανέναν, παρά μόνο υπαρασπίστηκε τα σύνορά της”.

“Ως χώρα δεν θέλουμε να πολεμήσουμε κανέναν, γι΄ αυτό και η Ρωσία δεν έχει επιτεθεί ποτέ κανέναν. Είναι εκπληκτικό το ότι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα όπως η Ρωσία, δεν έχει επιτεθεί ποτέ, παρά μόνο υπερασπίστηκε τα σύνορά της” – υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, σε άλλο σημείο συμπλήρωσε ότι “ο Θεός να δώσει η χώρα μας να είναι έτσι μέχρι το τέλος, δυνατή, ισχυρή και ταυτόχρονα αγαπητή στον Θεό”.

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος προσευχήθηκε ο Θεός να ενισχύει τον λαό στην πίστη και στην ευσέβεια, λέγοντας ότι “πρέπει αν χρειαστεί και να αγωνιστούμε για την διατήρηση της ελεύθερης και ανεξάρτητης ζωής του λαού και της χώρας μας”.

Τέλος ο Πατριάρχης Κύριλλος τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Πατριάρχη Μόσχας Ποιμήν, όπου σήμερα συμπληρώνονται 32 χρόνια από την κοίμησή του (Μάιος του 1990).

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.