Στον Ιερό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ιερούργησε την Κυριακή 8 Μαϊού 2022 των Μυροφόρων ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στο κήρυγμά του, γι’ ακόμη μια φορά απάντησε στις μομφές της Δύσης κατά της Ρωσίαςσχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

“Η Ρωσία δεν επιθυμεί να κάνει κακό σε κανέναν, δεν θέλει να καταβάλει κανέναν, δεν θέλει να στραγγίσει πόρους από κανέναν, όπως κάνουν οι περισσότερες από τις πλούσιες και ισχυρές χώρες του κόσμου, όπου τις καθιστούν οικονομικά αδύναμες και αβοήθητες. Δεν το κάνουμε αυτό γιατί δεν χρειαζόμαστε τίποτα, είμαστε αυτάρκεις σε όλα” – διαμήνυσε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο, η Ρωσία χρειάζεται μόνο ένα πράγμα – την αληθινή ελευθερία, ανεξάρτητα από εκείνα τα κέντρα παγκόσμιας εξουσίας που γίνονται εχθρικά προς αυτήν σήμερα.

«Πρέπει να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις – πνευματικές και υλικές, για να μην τολμήσει κανείς να καταπατήσει τα ιερά σύνορα της Πατρίδας μας. Και τα λόγια μου δεν είναι αυτά που θα ήθελαν να χαρακτηρίσουν οι αντίπαλοί μας ως «άλλη μια μιλιταριστική ομιλία του Πατριάρχη». Όλα αυτά είναι ανοησίες!» – πρόσθεσε ο κ. Κύριλλος.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, ζήτησε από τους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία να εμπνευστούν από τους Αγίους Δημήτριο Ντονσκόι και Αλέξανδρο Νιέφσκι, αλλά και στρατηγούς του παρελθόντος που εξασφάλισαν την νίκη επό της φασιστικής Γερμανίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.