«Η πόρτα της Εκκλησίας δεν είναι δυνατόν να κλείσει και θα παραμείνει ανοικτή για όσους το επιθυμούν» δήλωσε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας τονίζοντας ωστόσο, ότι είναι απαραίτητο να τηρούνται όλοι οι περιορισμοί ασφαλείας που έχουν αποφασίσει οι αρμόδιες αρχές.

Σήμερα που μία παγκόσμια πανδημία απειλεί τις ζωές των ανθρώπων, είναι πολύ φυσικό για τους πιστούς να θέλουν να προσεύχονται και να πηγαίνουν στις εκκλησίες.

«Για τους πιστούς, η πνευματική τροφή είναι εξίσου σημαντική και απαραίτητη με την φυσική τροφή. Επομένως, δεν είναι δυνατό να κλείσει η πόρτα της εκκλησίας. Θα είναι ανοικτή σε όσους επιθυμούν να έρθουν για να λάβουν τη χάρη του Θεού και να ενισχυθούν πνευματικά» τονίζει.

Στην ανακοίνωσή του, καλεί επίσης του Ιερείς να τηρούν τους κανόνες υγιεινής αλλά και στις αποστάσεις ασφαλείας, και να διασφαλίζουν ότι το ίδιο θα πράττουν και οι πιστοί.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών συνιστάται στους πιστούς να παραμένουν έξω από τις εκκλησίες, ενώ σε μικρές εκκλησίες θα μπορούν οι λειτουργίες να τελούνται εκτός του ναού

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Γκιόργκι Γκαχάρια σε τηλεοπτική του συνέντευξή του στο Imedi TV Open Air τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με την εκκλησία: «Κατανοούμε πολύ καλά τον ρόλο της εκκλησίας. Είμαι πεπεισμένος ότι και η Εκκλησία κατανοεί επίσης τον ρόλο του κράτους και την άμεση υποχρέωση που έχουμε να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία.

Και πρέπει να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι όπου είναι δυνατόν, είναι καλό οι πιστοί να παραμένουν και να παρακολουθούν τις λειτουργίες από το σπίτι.
Αναφερόμενος στο Πάσχα ο πρωθυπουργός της Γεωργίας τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, και πώς όλα θα εξελιχθούν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.