ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Στους Ρουμάνους που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία και του Έθνους είναι αφιερωμένη η κεντρική καμπάνα που θα τοποθετηθεί στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Έθνους στο Βουκουρέστι.
Αυτό ανέφερε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ κατά την ομιλία του με αφορμή τον εορτασμό της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στη ρουμανική πρωτεύουσα.

“Αυτή τη στιγμή η καμπάνα ζυγίζει εικοσιπέντε τόνους και είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνα, με δυνατότητα κίνησης. Οι ευρωπαϊκές καμπάνες έχουν ελευθερία κινήσεων και παράγουν έναν πιο καθαρό και αρμονικό ήχο”, σημείωσε ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Βουκουρέστι.

“Ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός είναι πρώτα απ’ όλα ο καθεδρικός ναός των ηρώων του ρουμανικού έθνους. Δεύτερος προστάτης του καθεδρικού ναού είναι η εορτή του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, προστάτη της Ρουμανίας”, ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Την ίδια ώρα οι εργασίες για την τοποθέτηση ψηφιδωτών και τοιχογραφιών εντός του ναού συνεχίζονται. Αυτή την περίοδο γίνεται ο σχεδιασμός για την τοποθέτηση του Χριστού Παντοκράτορα στον κεντρικό τρούλο του ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.