Επιστολή στον Mητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο, απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Να αναφερθεί ότι στην επίστολή του ο Πατριαρχής Αντιοχείας, αποκαλεί τον Μητροπολίτη Ονούφριο, Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

“Συμπάσχουμε με τον πόνο σας, για τις απώλειες των Ουκρανών πολιτών και του ποιμνίου σας, οι οποίες είναι αποτελέσματα του πολέμου” – αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιωάννης τονίζει: “Εμείς ως λαός είμαστε εξοικιωμένοι με τη βιαίη καταστροφή των Εκκλησιών, των θανάτων κληρικών, μοναχών και πιστών, καθώς και τον εκτοπισμό αμάχων από την πατρίδα τους.”

“Σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές, προσευχόμαστε αδιάκοπα για εσάς και την Εκκλησία της Ουκρανίας, ζητώντας θερμά από το Πανάγιο Πνεύμα να λάβουν τέλος οι εχθροπραξίες και να επικρατήσει η ειρήνη” – προσθέτει χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Τέλος ο Πατριάρχης Ιωάννης, εύχεται ο Κύριος να ενδυναμώνει τον Μητροπολίτη Ονούφριο και τους Ιεράρχες της Ουκρανίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.