Βαρυσήμαντη ομιλία πραγματοποίησε στην Καρλσρούη ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην ομιλία του, αρχικά κατηγόρησε την Δύση για μεροληπτική πολιτική.

Επίσης, ο κ. Ιωάννης ζήτησε να σταματήσουν οι διακρίσεις κατά των λαών της Μέσης Ανατολής, που προκαλούνται από πολιτικά κίνητρα, κυρώσεις και αποκλεισμό της οικονομίας.

«Υψώστε τη φωνή σας ενάντια στις διακρίσεις εις βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής, ενάντια στη στέρηση της πρόσβασής τους σε τρόφιμα, φάρμακα, θέρμανση, καθώς και ενάντια στις κυρώσεις και τον οικονομικό αποκλεισμό υπό το πρόσχημα των πολιτικών διαφωνιών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Ιωάννης πρόσθεσε ότι από τον οικονομικό αποκλεισμό και τις κυρώσεις, οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή, υποφέρουν από τον προσηλυτισμό σε άλλη πίστη, αφού βρίσκονται σε άθλια θέση και κάποιοι το εκμεταλλεύονται.

“Αντιταχθείτε στην εκμετάλλευση των πιστών που υποφέρουν από τις κυρώσεις. Σταθείτε με πράξεις, και όχι μόνο με λόγια στο πλευρό τους, και στηρίξτε τους αδελφούς και αδελφές σας με αληθινές θυσίες” – πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Ιωάννης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.