«Το γεγονός της Γέννησης δεν συνέβη μόνο πριν από δύο χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, ανεξάρτητα από το πού μένω, είμαι ακόμα σε θέση να συνδεθώ με τη Βηθλεέμ και το Σπήλαιο της Γεννήσεως, χρησιμοποιώντας την καρδιά και το μυαλό μου.

Σήμερα, μπορώ να αντιληφθώ και να δω την Αγία Γέννηση και όχι μόνο να το διαβάσω στο Ευαγγέλιο. Σήμερα, ακούω τους αγγέλους να φωνάζουν» αναφέρει μεταξύ άλλων στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Πατριάρχης Αντιοχείας, κ.κ. Ιωάννης.

Και προσθέτει: «Ο Θεός είναι ευχαριστημένος, όπου υπάρχει ειρήνη στη γη. Η ειρήνη των ανθρώπων, αν δεν συνδέεται με την ειρήνη του Θεού, είναι καθαρή πλάνη. Τα Χριστούγεννα είναι πρωτίστως η Ημέρα του Κυρίου της Ειρήνης, που είναι αυτό που χρειάζεται αυτός ο κόσμος, εν μέσω των σημερινών κυμάτων βίας και αναταραχών. Η Αγία Γέννηση του Χριστού είναι η γιορτή του Παιδιού Ιησού Χριστού.

Ο Χριστός δεν βρήκε στη γη μας κανένα χώρο πιο ιερό από τη μήτρα της Παναγίας και πιο ευρύχωρο από το σκοτεινό σπήλαιο. Έχει έρθει να κάνει το φως του να λάμπει, να διαλύει το σκοτάδι και να μετατρέπει τους ουρανούς σε έναν ένδοξο χορό».

«Οι προσευχές μας σήμερα ανυψώνονται στον Κύριο και Σωτήρα μας, ώστε να μπορέσει να εδραιώσει την ειρήνη Του στην Ανατολή και σε όλο τον κόσμο.

Οι προσευχές μας είναι για την ειρήνη της Συρίας, τη σταθερότητα του Λιβάνου, του Ιράκ και άλλων χωρών της Ανατολής, για την Παλαιστίνη και την πρωτεύουσα της Ιερουσαλήμ, που έχουν παραμείνει και θα παραμείνουν στις καρδιές μας ικανές να αντέξουν όλες τις κακουχίες.

Οι προσευχές μας είναι για την επιστροφή όλων των απαχθέντων. Οι προσευχές μας είναι για όλους τους πρόσφυγες, τους εκτοπισμένους και τους αγνοούμενους»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.