Να απελευθερώσει τον Λαό από την παγκόσμια πανδημία, παρεκάλεσε την Υπέρμαχο Στρατηγό, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ψάλλοντας τους Οίκους προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στη συγκινητική ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου που ετέλεσε σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Αλεξανδρείας, συμπαραστατούμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Σεβ. Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο.

«Ω Πανύμνητε Μήτερ, εκ της πανδημίας ρύσαι τον λαό σου», είπε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, τονίζοντας την κόπωση που νιώθει ο λαός από την παγκόσμια πανδημία.

Παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη, του Α΄ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Ανδρέα Βαφειάδη, της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας κας Αλίκης Αντωνίου και του Προέδρου του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Βύρωνα Βαφειάδη, αλλά και αρκετού κόσμου, ο Πατριάρχης Θεόδωρος, ζήτησε από την Παναγία να ακούσει και φέτος τις παρακλήσεις και τους αναστεναγμούς των ανθρώπων.

«Το εικόνισμα της Παναγίας είναι στολισμένο από λουλούδια αλλά και από τις καρτερίες των ανθρώπων για να απελευθερωθεί το γένος των ανθρώπων εκ της πανδημίας και να λυτρωθεί εκ της δουλείας του Βάαλ», προσέθεσε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, τονίζοντας ότι προσευχόμαστε στην Υπέρμαχο Στρατηγό να χαρίζει στη θεοβάδιστη Αίγυπτο, τη βασανισμένη Κύπρο και την ευλογημένη Ελλάδα, δάφνες ελπίδας και ειρήνης και να πρεσβεύει υπέρ της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και όλου του Απόδημου Ελληνισμού και της Αφρικής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.