Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Η Ορθόδοξη Εκκλησία ανέκαθεν έβλεπε με σεβασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση τον Αφρικανικό πολιτισμό και ουδέποτε προσπάθησε να τον αλλοιώσει η να τον αγνοήσει”.

Αυτά δήλωσε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄ με αφορμή την Ημέρα Αφρικανικής Κληρονομιάς “African Heritage Day” που οργανώθηκε από Πρεσβείες και προξενεία της Αφρικής στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το μήνυμα του Μακαριωτάτου μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ . Ιωάννης.

Στο μήνυμα του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ανέκαθεν έβλεπε με σεβασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση τον Αφρικανικό πολιτισμό και ουδέποτε προσπάθησε να τον αλλοιώσει η να τον αγνοήσει. Αντιθέτως, προσοικειώθηκε αφομοιώτικα και αξιοποίησε πάμπολα στοιχεία των γηγενών πολιτισμών, χωρίς ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, καθώς και η ίδια η Ορθόδοξη Εκκλησία μοιράζεται με τον πολιτισμό της Αφρικής κοινές συνιστώσες, αφού διαπνέονται από την ίδια αγάπη και μέριμνα για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τιμά και εξαίρει την σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της Αφρικής, η οποία πάντοτε λειτουργεί ως συνεκτικός κρίκος που απαλύνει τις αντιθέσεις και προάγει τη συνεργασία, τη συμφιλίωση και τη συναδέλφωση των ανθρώπων……”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.