Τις πατριαρχικές ευχές του προς τον κυπριακό λαό «να έρθει η δικαίωση» έδωσε χθες ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος Θεόδωρος, υποδεχόμενος θερμά τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη στη δεύτερη έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου, στο Κάιρο.

«Η παρουσία μου εδώ είναι ξεκάθαρη ένδειξη της εκτίμησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού στο πολυεπίπεδο έργο σας στον ανθρωπιστικό τομέα, στον κοινωνικό τομέα, φυσικά στον θρησκευτικό τομέα και είναι με μεγάλη χαρά που το έργο σας αναγνωρίζεται όχι στις κυβερνήσεις στην Κύπρο και την Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την περιοχή», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, συναντώντας τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

«Είναι όμως μεγάλη δύναμη στον ιεραπόστολο Πατριάρχη που μου δίδετε για να μπορέσω να συνεχίσω το ανθρωπιστικό έργο σε ολόκληρη την Αφρική. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο μας, στην Ελλάδα μας αλλά και στην Αίγυπτό μας, οι τρεις χώρες που συμφιλιωμένες δίδουν ένα δυνατό παράδειγμα ότι οι λαοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, κάτω από τη σκέπη του ίδιου Θεού, και μάλιστα στο χώρο της Μεσογείου», απάντησε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Και αναφερόμενος στο κυπριακό, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε την ευχή: «Εύχομαι στον κυπριακό λαό που λατρεύω και αγαπώ, να έρθει η δικαίωση. Γιατί πρέπει να έρθει».

Παράλληλα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κύπρου, τον Νίκο Αναστασιάδη.

Και τόνισε ότι «είναι μεγάλη τιμή, Υπουργέ μου, γιατί είχατε μία μεγάλη συνάντηση το πρωί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τον άνθρωπο που με ακούει, μας αγαπάει, με υποστηρίζει στο μεγάλο ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχείου, και αυτό με γεμίζει και μένα δύναμη και σιγουριά για το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το παλαίφατο Πατριαρχείο.

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συζήτησαν την πρόταση δημιουργίας προγράμματος εκπαίδευσης για 15 Αφρικανές μαίες στην Κύπρο, με τον Πατριάρχη να ευχαριστεί θερμά την Κύπρο για τη στήριξη στο ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Όμηρος Μαυρομάτης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Παντελής Χαραλάμπους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.