Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος το οποίο έκανε λόγο για συνάντηση του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου με Γερμανό αξιωματούχο με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στη Δημοκρατία της Σέρπσκα προχώρησε με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Σερβίας.

Μάλιστα, το δημοσίευμα του σερβικού μέσου που έχει μεγάλη απήχηση στη χώρα ανέφερε ότι στη συνάντηση μετείχε και ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι τέτοια συνάντηση δεν έγινε, ούτε προγραμματίστηκε, ούτε ο Πατριάρχης συναντήθηκε με τον κ.κ. Schmidt κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι αυτές τις μέρες. Γεγονός είναι ότι ο Γερμανός πολιτικός επισκέφτηκε τον Ναό του Αγίου Σάββα στις 20 Οκτωβρίου, για τον οποίο ενημερώθηκε μέσω της ιστοσελίδας του Ναού και τα νέα σχετικά με αυτό μεταδόθηκαν από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ του Βελιγραδίου”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Το Πατριαρχείο Σερβίας υπογραμμίζει ότι ούτε ο Πατριάρχης Σερβίας, ούτε η Εκκλησία στο σύνολό της, δεν παρεμβαίνουν στην εκλογική και μετεκλογική διαδικασία, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατίας της Σέρπσκα ή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

“Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πορφύριος, ως πνευματικός ηγέτης όλων των Ορθοδόξων Σέρβων, ανεξάρτητα από το πού ζουν ή ποια πολιτική ή ιδεολογική επιλογή εκπροσωπούν, προσεύχεται για την αρμονία, την κατανόηση και την πρόοδο ολόκληρου του λαού μας στη Δημοκρατία της Σέρπσκα, ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα. Σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, ο Πατριάρχης προσεύχεται ιδιαίτερα για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία όλων των λαών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.