Μεγάλη προσπάθεια να μην εγκαταλείψουν το σχολείο γίνεται από το Πατριαρχείο Ρουμανίας παρέχοντας σχολικά είδη, φορητούς υπολογιστές καθώς και ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Βοήθεια για τους μαθητές», οι εθελοντές του Εθνικού Καθεδρικού Ναού Βουκουρεστίου έφθασαν στην τοποθεσία Bâra της Πράχοβα, και προσέφεραν 10 φορητούς υπολογιστές για παιδιά από μειονεκτούσες οικογένειες, που φοιτούν στο Κοινωνικό Κέντρο «Άγιος Νεκτάριος» της Ενορίας Bâra.

Οι μαθητές θα επωφεληθούν και από την παροχή ψυχολογικής, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης. Ακόμη οι μαθητές έλαβαν σακίδια, σχολικά είδη, ρούχα, υποδήματα ή άλλα συγκεκριμένα προϊόντα, απαραίτητα στη μαθησιακή διαδικασία.

Ο Dănuț Prună, ο συντονιστής των εθελοντών από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να προσφέρουμε βοήθεια σε παιδιά που βρίσκονται σε δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις. Αυτή τη φορά, ήρθα στην Ενορία Bâra όπου συνάντησα άλλα 10 παιδιά με περιορισμένες υλικές δυνατότητες. Προσπαθούμε, μέσω αυτής της εκστρατείας, με την υποστήριξη ειδικών, να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά για μια καλύτερη ζωή. Γιατί έχουν το δικαίωμα σε αυτή την ευκαιρία».

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.