ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ

Σε βλασφημία και έλλειψη γούστου απέδωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων για την Εκκλησιαστική Τέχνη, την Αρχιτεκτονική και τις Αποκαταστάσεις του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέας Λεονίντ Καλίνιν, την εμφάνιση του τραγουδιστή Φίλιπ Κιρκόροφ, που φόρεσε στην πρεμιέρα της ταινίας «Γιόλκι (Έλατα) 8» ένα σακάκι κεντημένο με στρας γύρω από εικόνες αγίων…

Συγκεκριμένα, ο π. Φίλιπ είπε ότι οι σχεδιαστές μόδας έχουν καταφύγει σε τέτοιες τεχνικές ελλείψει γούστου. «Αυτό δείχνει έλλειψη γούστου για σχεδιαστές μόδας που, με την δικαιολογία της πρωτοτυπίας, θα μπορούσαν να απεικονίσουν οτιδήποτε εκεί – από εικόνες μέχρι μάσκες βουντού! Συμπάσχω με τον Φίλιπ, που εμπιστεύθηκε ανθρώπους με ανεπαρκή αίσθηση γούστου”, είπε ο Καλίνιν στο RIA Novosti.

«Εγώ θεωρώ ότι είναι βλάσφημο να φοράς τέτοια ρούχα», πρόσθεσε.

Ο ιερέας-μπλόγκερ Πάβελ Οστρόφσκι, με τη σειρά του, σε συνομιλία με το RIA Novosti, σημείωσε ότι οι φανατικοί οπαδοί του Κιρκόροφ δεν πρέπει να προσβάλλονται, αλλά ούτε και να είναι χαρούμενοι με αυτή την εμφάνιση. «Έχουμε πολλούς άξιους καλλιτέχνες που δεν συμπεριφέρονται έτσι», συνόψισε ο Οστρόφσκι.

Από την πλευρά της, η γραμματέας Τύπου του καλλιτέχνη, Εκατερίνα Ουσπένσκαγια εξήγησε ότι το σακάκι με την εικόνα των αγίων σχεδιάστηκε από τους σχεδιαστές της Dolce & Gabbana.
«Αυτό είναι μόδα. Αυτό είναι ραπτική», αρκέστηκε να πει, δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα η γραμματέας

πηγή: ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.