Η απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια δέχτηκε πυρά από τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου της Μόσχας, οι οποίοι τη θεωρούν απειλή για τις παραδοσιακές αξίες και την ακεραιότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου της Μόσχας τόνισαν το ασυμβίβαστο της Εκκλησίας με την ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ που θεωρείται εξτρεμιστική και απαγορεύεται στη Ρωσία, και εξέφρασαν ανησυχίες για τη διάβρωση των ηθικών αρχών στην κοινωνία. Τόνισαν τις στρατηγικές επιπτώσεις της νομιμοποίησης των ενώσεων ομοφυλοφίλων, υποδηλώνοντας ότι πρόκειται για μια σκόπιμη προσπάθεια αποδυνάμωσης της επιρροής της Εκκλησίας.

«Αυτό που συνέβη είναι ένα τραγικό γεγονός τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την Εκκλησία της Ελλάδας. Παρά την κρατική της υπόσταση, η Εκκλησία δεν μπόρεσε να ενώσει το ποίμνιό της για να αποτρέψει αυτή την κατάφωρη παραβίαση των παραδοσιακών ηθικών αρχών», πρόσθεσε ο Yakimchuk.

Αναγνώρισε ότι «τα σαφή σημάδια της πνευματικής υποβάθμισης [στην Ελλάδα] δεν εμφανίστηκαν τώρα, αλλά αρκετά χρόνια νωρίτερα», όταν δημιουργήθηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (ΟΕΟ), το Πατριαρχείο Μόσχας θεωρήθηκε σχισματικό. Στη συνέχεια, το 2018, ο αναπληρωτής επικεφαλής του μοσχοβίτικου Πατριαρχείου υπενθύμισε ότι πολλοί Έλληνες ιεράρχες και κληρικοί «για στενούς εθνικιστικούς λόγους έκλεισαν τα μάτια στην προφανή παραβίαση των εκκλησιαστικών κανόνων από το Οικουμενικό Πατριαρχείο» (το οποίο αποκαλούν ”Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως”).

Οπως τόνισε: «Αναγνώρισαν στην Ουκρανία και ήρθαν σε εκκλησιαστική κοινωνία με άτομα που βλάσφημα παριστάνουν τους επισκόπους, αλλά δεν ήταν ποτέ». ( Επιφάνιος Ντουμένκο ).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.