Την έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων επισκέφθηκε την Τετάρτη η Ισραηλινή Αστυνομία προκειμένου να συζητήσει με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο τα θέματα τα οποία αφορούν τις ιερές ακολουθίες και τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Εδώ και αρκετούς μήνες το Ισραήλ βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Παλαιστίνη με την αιματοχυσία να μην λαμβάνει τέλος. Παράλληλα η πρόσφατη επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ έχει ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τα γεγονότα αυτά επισκιάζουν σαφώς το εορτασμό του Πάσχα στην Αγία Γη. Οι Αγιοταφίτες που ζουν χρόνια στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στις περιφεριακές Ιερές Μονές είναι μαθημένοι στον κίνδυνο των επιθέσεων αλλά γνωρίζουν καλά ότι αυτή η αστάθεια στην περιοχή θα κρατήσει τους πιστούς για αρκετό διάστημα μακριά από τα Πανάγια Προσκυνήματα.

Επισκέψεις στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Εκτός από την Ισραηλινή Αστυνομία το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν επίσης:

α. Ο Προιστάμενος της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής εις τα Ιεροσόλυμα (MISSIA) Αρχιμανδρίτης π. Βασιανός μετά του Αρχιμανδρίτου π. Νίκωνος.

β. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βερολίνου Μάρκος και ο Αρχιμανδρίτης π. Ρωμανός της Εκκλησίας των ROCOR.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.