Στην ενημέρωση του αραβόφωνου ποιμνίου της Αμερικής ότι ο Μητροπολίτης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ (Πατριαρχείο Αντιοχείας) παραιτήθηκε, προέβη μέσα από εγκύκλιο του ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

Όπως είχε γράψει το ope.gr ο Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ είχε επισκεφθεί πριν λίγες ημέρες τον Προκαθήμενο της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με ζήτημα που είχε προκύψει εντός της Μητρόπολής του. Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, ο Μητροπολίτης υπέβαλε την παραίτησή του η οποία και έγινε δεκτή.

Συνεπώς, το θέμα της παραίτησης θα τεθεί στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας προκειμένου να διενεργηθούν οι διαδικασίες για την πλήρωσή της θέσης.

“Η ενέργεια που πρέπει να κάνουμε μετά την παραίτηση του Μητροπολίτη είναι να διαφυλάξουμε τη σωστή ποιμαντική μέριμνα των ενοριών και να λάβουμε τα μέτρα για την άσκηση σωστής διοίκησης μέχρι το επόμενο στάδιο”, σημειώνει ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

“Προσευχόμαστε για τον Επίσκοπο Ιωσήφ, μακροζωία, υγεία, και παρακαλούμε τον Θεό να περάσει το «υπόλοιπο της ζωής του εν ειρήνη και μετάνοια»”, προσθέτει και καταλήγει: “Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, ανανεώνω την πρόσκλησή μου προς εσάς να παραμείνετε ενωμένοι στην προσευχή, και είμαστε μαζί σας σε αυτό ενώπιον του Κυρίου, για το καλό της Επισκοπής και κάθε ξεχωριστού κληρικού και κοσμικού σε αυτήν”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.