Διατηρώντας τον και ως Καθηγούμενο της Ιεράς Προσκυνηματικής και Πατριαρχικής Μονής των Θεοφανείων στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, η Ιερά Σύνοδος του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, προτάσει της Αυτού Θειοτάτης Μακαριότητας, του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Kυρίου Θεοφίλου Γ’, διώρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτο ως Πατριαρχικό Επίτροπο Βηθλεέμ, διατηρώντας ταυτόχρονα τον Ίδιον ως Καθηγούμενο της Ιεράς Προσκυνηματικής και Πατριαρχικής Μονής των Θεοφανείων εν Αμμάν της Ιορδανίας, ως Κτήτωρ αυτής.

Ο κατά κόσμον Γεώργιος Τσέκουρας γεννήθηκε στα Καλάβρυτα το 1957. Το 1976 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων. Το 1982 μετέβη στα Ιεροσόλυμα. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1986. Το ίδιο έτος έλαβε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Ιεροσολύμων, Τελετάρχης των Πατριαρχείων και Ταμίας του Ιερού Κοινού. Στις 9 Φεβρουαρίου 1998 χειροτονήθηκε Αρχιεπίσκοπος Γάζης. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2001 εξελέγη Μητροπολίτης Φιλαδελφείας. Υπηρέτησε ως Πατριαρχικός Επίτροπος στο Αμμάν της Ιορδανίας μέχρι το 2018. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 εξελέγη Μητροπολίτης Διοκαισαρείας.

Από καρδιάς όλοι οι συμπατριώτες σας, δεόμεθα όπως ο Κύριος Σας χαρίζει έτη πολλά, σωματική και ψυχική δύναμη ώστε να συνεχίζετε να υπηρετείτε με τον ίδιο αποστολικό ζήλο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.